• Kampanja Budite deo rešenja, a ne deo problema je nastala iz potrebe da se u cilju rešavanja problema napuštenih životinja skrene pažnja budućih i sadašnjih vlasnika na odgovorno vlasništvo, što je preduslov za rešavanje problema.
   
  Kampanje / Edukacija
  Budite deo rešenja
  Ni jedan pas ili mačka nije svojom voljom postao životinja ulice.
  Flajer Psi i mačke nisu igračke
  Budite spremni da sa njima provedete čitav život!
 • prirucnik za buduce vlasnike
  Mali saveti koji će vam uštedeti velike brige.
  pas je stigao
  Mali priručnik za novopečene vlasnike pasa.
  prirucnik za buduce vlasnike
  Mali priručnik za novopečene vlasnike mačaka.
 • Budite čisti i lepi bez surovosti. Zalažemo se za potpuni prestanak korišćenja eksperimentalnih životinja u kozmetičkoj industriji.
  Zbacite surovost! Ogrnite se čovečnošću! Prirodno krzno ima alternativu, ali život nema!
   
  Kampanje / Edukacija
  cisti i lepi bez surovosti
  O korišćenju eksperimentalnih životinja u kozmetičkoj industriji.
  zbacite surovost
  O surovom načinu na koji se dobija prirodno krzno.
 • Između ljubimca i opasnosti

  friendsDana 12. januara gostovali smo u emisiji „Izmedju ljubimca i opasnosti“, autorke Arijane Handan u okviru serijala "Rečeno i prećutano" Radio Beograda 2. Povod za emisiju bio je tragičan događaj koji se desio na Kosmaju u prvim danima nove godine kada je posle napada vlasničkih pasa jedna osoba preminula, a jedna osoba je povređena.

  Opširnije...
 • Predstavljen (Preliminarni) Nacrt prve Nacionalne strategije za upravljanje populacijom pasa na teritoriji Republike Srbije

  flajer napusten pas sDana 29. jula 2022. u hotelu Falkenštajner u Beogradu održana je „Nacionalna radionica na temu upravljanja populacijom pasa“ na kojoj je predstavljen (Preliminarni) Nacrt prve Nacionalne strategije za upravljanje populacijom pasa na teritoriji Republike Srbije. Nacrt je deo Projekta tehničke pomoći Evropske unije „Jačanje sistema zdravlja i dobrobiti životinja“ Upravi za veterinu, u uskladjivanju domaćeg zakonodavstva sa EU i međunarodnim standardima u oblasti zdravlja i dobrobiti životinja i biosigurnosnih mera. Radionici je prisustvovalo više od 20 udruženja za zaštitu životinja iz Srbije, a dosta ih je pratilo izlaganja on-line.

  Opširnije...
 • Dan zaštite oglednih životinja

  gimnazija ivanjica dan oglednihOve godine Dan zaštite oglednih životinja obeležili smo u Gimnaziji u Ivanjici, sa učenicima II razreda. Predstavili smo našu kampanju „Čisti i lepi bez surovosti“.

  Opširnije...
 • 1

O OGLEDNIM ŽIVOTINJAMA

paki_sKorišćenje životinja u naučnim istraživanjima, različitim testiranjima ili u nastavi predstavlja oblast aktivne diskusije i podeljenih mišljenja ne samo među laicima već i u stručnoj javnosti.  Opširnije...
Pročitajte priču o Džoni i Marku