• Kampanja Budite deo rešenja, a ne deo problema je nastala iz potrebe da se u cilju rešavanja problema napuštenih životinja skrene pažnja budućih i sadašnjih vlasnika na odgovorno vlasništvo, što je preduslov za rešavanje problema.
   
  Kampanje / Edukacija
  Budite deo rešenja
  Ni jedan pas ili mačka nije svojom voljom postao životinja ulice.
  Flajer Psi i mačke nisu igračke
  Budite spremni da sa njima provedete čitav život!
 • prirucnik za buduce vlasnike
  Mali saveti koji će vam uštedeti velike brige.
  pas je stigao
  Mali priručnik za novopečene vlasnike pasa.
  prirucnik za buduce vlasnike
  Mali priručnik za novopečene vlasnike mačaka.
 • Budite čisti i lepi bez surovosti. Zalažemo se za potpuni prestanak korišćenja eksperimentalnih životinja u kozmetičkoj industriji.
  Zbacite surovost! Ogrnite se čovečnošću! Prirodno krzno ima alternativu, ali život nema!
   
  Kampanje / Edukacija
  cisti i lepi bez surovosti
  O korišćenju eksperimentalnih životinja u kozmetičkoj industriji.
  zbacite surovost
  O surovom načinu na koji se dobija prirodno krzno.
 • Brutalno ubistvo psa Kaje u Novom Sadu

  ekseri rdjavi sPovodom slučaja brutalnog nasilja od strane maloletnog lica, koje je rezultiralo smrću psa Kaje, Udruženja „Nada za životinje-Riska“, „Link plus“ i „Feniks“ uputila su hitan apel Radnoj grupi Vlade RS koja za mandat ima unapređivanje procedura zaštite od nasilja među decom i mladima. Smatramo da Radna grupa mora da ima u vidu naučno utvrđenu vezu između nasilja nad životinjama i drugih oblika nasilja i da kada su u pitanju deca i mladi obezbedi obavezujuće reagovanje institucija.

  Opširnije...
 • Eksperimenti na životinjama usporavaju razvoj leka protiv Corona virusa SARS-CoV-2

  covid 19 sDobro je poznat veliki nedostatak u oblasti eksperimenata na životinjama. Oni su previše spori za pandemiju kao što je ova, izazvana virusom SARS-CoV-2, sa kojom se upravo susrećemo. Medicinska istraživanja zasnovana na eksperimentima na životinjama odavno su kritikovana, od strane naučnika i nevladinih organizacija, kao neefikasna – posebno u oblasti nalaženja životinjskog modela i kasnije razvijanja leka.

  Opširnije...
 • Zahtev da se vrati noćni termin za izvođenje pasa kako bi obavili svoje osnovne fizioloske potrebe

  thumb setnja na distanciUdruženja za zaštitu životinja iz Srbije obratila su se sinoć predsedniku Republike, Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade, Ani Brnabić povodom ukidanja dozvole za večernje izvođenje pasa da obave svoje osnovne fiziološke potrebe. Uz puno uvažavanje preduzetih mera u cilju čuvanja ljudskih života, udruženja smatraju da dozvola večernjeg izvođenja pasa ne predstavlja nikakvu pretnju ukoliko se poštuje ograničenje kontakta i držanja preporučene distance između ljudi. Od večernje šetnje pasa mnogo je opasniji izlazak u kupovinu koji je takođe neophodan, kako za mlađe, tako i za starije od 65 godina, pa su se našli načini da građani drže potrebno rastojanje.

  Opširnije...
 • 1

O OGLEDNIM ŽIVOTINJAMA

paki_sKorišćenje životinja u naučnim istraživanjima, različitim testiranjima ili u nastavi predstavlja oblast aktivne diskusije i podeljenih mišljenja ne samo među laicima već i u stručnoj javnosti.  Opširnije...
Pročitajte priču o Džoni i Marku