koka-i-petao sMilijarde kokošaka ubije se svake godine. Samo u SAD, više od 8,5 milijardi ubije se svake godine. To je više od 272 svake sekunde! Čovek namerno zaboravlja da je svaka od tih koka bila posebna individua, koja ima toliko više toga da da svetu, umesto da završi na nečijem tanjiru.

zbacite-surovostNa farmama krznašica, u malim prljavim kavezima u lošim uslovima gaje se lisice, nutrije, zečevi, kune, rakuni, lasice, činčile ... - divlje životinje pretvorene u proizvodne, natrpane u kaveze u kojima jedva mogu da se okrenu, izložene promenama klimatskih uslova bez ikakve zaštite. One ne mogu da ispolje svoje prirodne oblike ponašanja i zato pate od tehnopatija i samopovređivanja.

cows-love-cuddles sKrave su neverovatno inteligentne, promišljene i osećajne životinje, jedne od „nežnih džinova“ sveta. Uprkos tome što teže 700 kilograma, nemaju nagon da povrede druge i mogu da budu sjajno društvo onima koji imaju sreću da provedu vreme sa njima.

lambDa li se pitate kako se vuna sa ovce pretvorila u vaš vuneni džemper ili Ugg čizme? Verovatno ne pretpostavljate koliko je surovosti u tim postupcima i koliko surovosti milioni ovaca svakodnevno trpe. Istina je da industrija vune ima svoju mračnu stranu i da ništa ne može opravdati surove postupke.

ChickensInBatteryCagesPojavom sistema intenzivnog gajenja i masovnog uzgoja započela je, do tada, neviđena eksploatacija i zlostavljanje životinja. Ovo je najizraženije u proizvodnji hrane, proizvodnji krzna i oglednoj industriji.