malisa-baricU drugoj polovini maja meseca 2014. u periodu proglašene vanredne situacije zbog poplava koje su pogodile Srbiju bili smo angažovani oko informisanja javnosti i pomoći građanima koji su evakuisani u prihvatne centre sa ljubimcima. Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Košutnjaku bilo je dozvoljeno smestiti i ljubimce, na ostalim mestima bilo je problema pa su ljubimci smeštani u privremeni smeštaj.

Povodom Dana kućnih ljubimaca, 20-tog maja, sa predstavnicama Udruženja Nada za životinje-Riska i Link Plus posetile smo prihvatni centar na ovom fakultetu da bi utvrdile eventualne potrebe evakuisanih građana, tj. njihovih ljubimaca. Sutradan smo za mačka Mališu donele: kavez, toalet, posip i povodac. I on i njegova vlasnica bili su u mnogo boljem raspoloženju nego prethodnog dana. On se malo opustio, a na njenom licu pojavio se i osmeh. Za par dana Mališa se potpuno privikao i opustio u kavezu i više nije bio u stresu. Dana 30. maja vratili su se kući u Barič.

aron-maxDana 25. maja posetile smo halu Pionir. Aron i Maks su posle 5 dana gladovanja bili spašeni i za njih se tražio privremeni smeštaj do povratka u Obrenovac. Preuzeli smo brigu o njima u našem privremenom smeštaju u kome su se oporavili, ugojili i oslobodili stresa, odakle su se posle nedelju dana vratili sa vlasnicima u Obrenovac.