noveprimOrganizacija BUAV je danas pokrenula globalnu AVAAZ peticiju kako bi uticajem na premijera Mauricijusa pokrenula zabranu uzgoja i izvoza primata za potrebe naučnih istraživanja.

Šokantni ekspoze BUAV-a početkom nedelje o zastrašujućem klanju hiljade majmuna, uključujući i trudne majmunice i mladunčad na uzgojnoj farmi kompanije Noveprim na Mauricijusu izazvao je veliko negodovanje u čitavom svetu i izuzetnu pažnju medija.

Zastrašujuće fotografije obelodanjuju mrtve majmune nagomilane na podu, bačene u kantu poput smeća. Stotine majmuna je zaklano na farmi, jer kako se smatra, neodgovarajući su za istraživačke laboratorije u inostranstvu.

Pogledajte video koji već ima preko 10000 pregleda, kao i galeriju fotografija. Upozoravamo vas da je sadržaj uznemirujuć.

Kompanija Noveprim je glavni izvoznik majmuna na tržišta Velike Britanije, Španije i SAD. Rad ove kompanija je odobrila Vladina kancelarija unutrašnjih poslova Velike Britanije za snabdevanje laboratorija majmunima u ovoj zemlji. Delimično je u svojini Covance Laboratories Ltd, globalne contract testing kompanije koja ima objekat za testiranje na životinjama u gradu Harogejtu u Velikoj Britaniji.

AVAAZ ima preko 16 miliona korisnika u čitavom svetu, gotovo  400,000 Facebook fanova i preko  370,000 pratilaca na Twitter-u, tako da je plan BUAV-a da dosegne veliki broj ljudi ovom kampanjom. Peticiju možete odmah potpisati OVDE.

Velika istraga koju je sprovela organizacija BUAV 2010. godine donela je zastrašujuće dokaze o surovosti i patnji u vezi sa zarobljavanjem i uzgajanjem divljih majmuna na Mauricijusu.

Pratite kampanju BUAV-a Sov Nou Zako (Save our Monkeys) campaign na za okončanje ove surove trgovine, pratite nas na Twitter nalogu @thebuav i lajkujte nas na našem FB profilu.


Izvor: BUAV launches global petition calling for an end to the Mauritius monkey trade