mosaicObratite pažnju na najnoviju reklamu u okviru kampanje Reci NE surovoj kozmetici  – napravljenoj od hiljada profil sličica svih onih koji podržavaju ovu kampanju.

Zahvaljujemo se svima koji su dali svoj doprinos tako što su poklonili svoje profil sličice za specijalnu reklamu pomenute kampanje. Da li ste uspeli da se pronadjete na slici?

Hiljade ljudi u Evropi (i ne tako mali broj u našoj zemlji), koji se protive testiranju na  životinjama u kozmetičke svrhe, je nedavno poklonilo svoje fotografije za specijalnu reklamu pomenute kampanje. Naše kolege i koleginice iz Evropske koalicije za ukidanje eksperimenata na životinjama (The European Coalition to End Animal Experiments, ECEAE) su na sastanak koji se održao 18-19 oktobra u Briselu (Belgija) poneli ovu najnoviju sliku kampanje sa ciljem da utiču na donosioce odluka u Evropskom parlamentu i ujedno ih podstaknu da čuju glas gradjana i gradjanki Evrope i drugih zemalja kako bi se zauvek zabranilo testiranje na životinjama za kozmetičke proizvode koji se prodaju u Evropi.

Mi verujemo da je nedosledno za Evropsku uniju da na moralnim osnovama zabrani testiranje na životinjama za kozmetičke preparate unutar EU, a da dozvoli uvoz proizvoda koji su testirani na životinjama izvan EU. Broj kozmetičkih kompanija koje su prekinule ovu praksu se značajno povećao i vreme je za Evropu da preuzme vođstvo u tom pogledu i okonča prodaju svih kozmetičkih proizvoda u Evropi koji su testirani na životinjama. Takva zabrana je od izuzetnog značaja i kao takva imala bi velike implikacije širom sveta u pogledu testiranja životinja zarad kozmetike.”,  prenosimo sa bloga Mišel Tju (Michelle Thew), Izvršne direktorke BUAV (British Union for the Abolition of Vivisection) Britanska unija za ukidanje vivisekcije sa sedištem u Londonu, uoči predstojećeg sastanka Evropske koalicije za ukidanje eksperimenata na životinjama u Briselu  (celokupan tekst možete pročitati ovde: Taking our No Cruel Cosmetics campaign to Brussels)

Još jednom vas podsećamo da, ako već niste, date svoj doprinos i potpišete peticiju OVDE.