cfi-naslovna-MCruelty Free International je nevladina organizacija posvećena zaustavljanju testiranja proizvoda na životinjama. Osnovana je od strane Britanske unije za aboliciju od vivisekcije (British Union for the Abolition of Vivisection, BUAV) 15. marta 2012. godine kada je i počela sa radom.

Ova organizacija sarađuje sa vladama, nadležnim institucijama, kompanijama i partnerskim organizacijama iz celog sveta u cilju okončanja testiranja proizvoda na životinjama. Prvi cilj ove organizacije je stvaranje globalne zabrane testiranja kozmetike na životinjama.

CFI će voditi međunarodnu kampanju koordiniranu iz kancelarija širom sveta. Nacionalne i regionalne kampanje će se koordinirati pomoću partnerskih organizacija, svuda sa istim ciljem i na isti način. CFI omogućava usluge ekspertize i potrebne kapacitete partnerskim organizacijama širom sveta.

CFI je započela sa radom u isto vreme iz svoje tri baze: u Londonu, Bostonu i Singapuru. U Sjedinjenim Američkim Državama i Aziji kampanja je tek počela, a u Evropi ide paralelno sa već postojećim programima i radi se preko Evropske koalicije za ukidanje eksperimenata na životinjama (The European Coalition to End Animal Experiments, ECEAE). U CFI veruju da će ovaj globalni napor zaista doneti promenu i da će ovo biti početak kraja testiranja proizvoda na životinjama širom sveta.

Da bi se pojačao efekat kampanja koje će voditi u CFI je za ambasadora izabran Ricky Dene Gervais, poznati engleski komičar, glumac, reditelj, producent, pisac i voditelj. On je takodje i poznati borac za zaštitu životinja. Učestvovao je u borbi protiv lova na lisice i protiv borbi bikova. Nastavio je borbu za zaštitu životinja time što je postao ambasador Cruelty Free International, CFI.