utorak, 21. maj 2019.
   
Text Size

Počistimo surovost

pocisti surovostPočistimo surovost – naziv kampanje kojom je Evropska koalicija za zabranu eksperimenata na životinjama započela borbu za zabranu eksperimenata na životinjama u proizvodnji kućne hemije. Kampanja je započela danas, 27. jula, širom Evropske unije, i ujedinila organizacije za zaštitu životinja iz čitave Evrope.

Opširnije...

 

Botoks

Investigations Wickham-MiceIako javnost o korišćenju botoksa u kozmetičke svrhe ima najrazličitije stavove - od podsmeha do divljenja - retko razmišljamo o tome da su svaku turu botoksa hiljade laboratorijskih životinja platile životom. Industriji nije u interesu da to posebno ističe, potrošačima nije u interesu da opterećuju savest, pa ipak, to ne potire realnost.

Opširnije...

   

BUAV promenio naziv u Cruelty Free International

cf-logo sOd 1. juna 2015. ime organizacije "British Union for Abolition of Vivisection" - BUAV, korišćeno 117 godina, odlazi u istoriju. U skladu sa njihovim današnjim aktivnostima koje se odvijaju u čitavom svetu, promenili su naziv u Cruelty Free International.

Opširnije...

   

Evropa glavni uvoznik majmuna sa Mauricijusa

artus sDesetine hiljada majmuna, od kojih su mnogi uhvaćeni u divljini, zatvoreni su na farmama širom Mauricijusa, gde se koriste da bi dali potomstvo. Uskraćeni za bujnu vegetaciju njihovog prašumskog doma, ovi majmuni provode živote iza rešetaka na betonu i izvoze se iz zemlje avionima, kao prtljag, u malim drvenim kavezima.

Opširnije...

   

„Normalizujući nezamislivo“ – najobimniji izveštaj o etici ogleda na životinjama podržalo 150 intelektualaca

Više od 150 akademika, intelektualaca i pisaca, uključujući Nobelovog laureata Džona Maksvela Kucija, podržali su novi izveštaj koji poziva na de-normalizaciju eksperimenata na životinjama. Naslovljen „Normalizujući nezamislivo“, izveštaj je rezultat radne grupe Oksfordovog Centra za etiku životinja.

Opširnije...

   

Strana 2 od 7

AddThis Social Bookmark Button

Login Form