utorak, 21. maj 2019.
   
Text Size

Danas počinje nova ECEAE kampanja „Počistimo surovost“

ECEAE-March-11-2015-event-bannerDanas, 11. marta, dve godine posle stupanja na snagu zabrane testiranja na životinjama u oblasti kozmetičke industrije u zemljama Evropske unije, ECEAE  poziva na zabranu proizvoda za čišćenje koji su testirani na životinjama.

Opširnije...

 

ECEAE pozdravlja REACH promene u cilju smanjenja testiranja na životinjama

Legislativa Evropske unije za hemikalije – REACH*, dopunjena je polovinom februara radi promene zahteva za jednim specifičnim testom, što će uzrokovati da u testovima bude upotrebljeno 40% manje životinja.

Opširnije...

   

BUAV dostavio peticiju vladi Mauricijusa, pozivajući na okončanje trgovine majmunima

mauricijus-peticijaBritanska unija za aboliciju vivisekcije (BUAV) predala je svoju peticiju vladi Mauricijusa. Peticija, koju je potpisalo 162.067 osoba, poziva na okončanje trgovine majmunima sa Mauricijusa i prati skorašnja otkrića istrage BUAV-a o užasnim patnjama majmuna izvezenim sa Mauricijusa u nemačke laboratorije.

Opširnije...

   

Izgovori za vršenje eksperimenata na životinjama

Autor teksta je dr Bernard Rambek, član nemačkog udruženja Doktori protiv eksperimenata na životinjama. U uvodu on kaže: “Eksperimenti na životinjama se danas sve više odbacuju, uglavnom iz moralnih i etičkih, ali takođe i iz naučnih razloga. Oblast na kojoj ja radim – istraživanje epilepsije – je tipičan primer tendencija i  razvoja savremenih medicinskih istraživanja u pravcu potpunog odbacivanja tradicionalnih testiranja na životinjama. Pre samo deceniju, tvrdilo se da se istraživanja vezana za epilepsiju mogu sprovoditi isključivo koristeći nedirnute mozgove živih životinja. Danas su eksperimentalna istraživanja epilepsije uglavnom zasnovana na in vitro studijama, tj. na istraživanjima koja uključuju moždane ćelije ili preparate moždanog tkiva."

Opširnije...

   

Animirani film "O besmislenim eksperimentima na životinjama"

tierversuchU dogovoru sa nemačkom organizacijom Doktori protiv eksperimenata na životinjama, film smo prilagodili za srpsko govorno područje. Cilj je da se pomoću ovog animiranog filma pokaže koliko su eksperimenti na životinjama nerazumni i nepotrebni.

Opširnije...

   

Strana 3 od 7

AddThis Social Bookmark Button

Login Form