ponedeljak, 20. maj 2019.
   
Text Size

ECEAE pozdravlja izbor Tonija Borga na mesto Poverenika za za zdravlje i zaštitu potrošača

Poverenik Borg će ponovo uspostaviti nadgledanje implementacije Kozmetičke direktive.  On se obavezao da će osigurati marketinšku zabranu za kozmetiku testiranu na životinjama u 2013. godini tako što će ista stupiti na snagu bez produžetka planiranog roka ili njenim eventualnim usvajanjem sa izuzecima.

Opširnije...

 

BUAV pokreće globalnu peticiju za okončanje prodaje majmuna sa Mauricijusa

noveprimŠokantni ekspoze BUAV-a početkom nedelje o zastrašujućem klanju hiljade majmuna, uključujući i trudne majmunice i mladunčad na uzgojnoj farmi kompanije Noveprim na Mauricijusu izazvao je veliko negodovanje u čitavom svetu i izuzetnu pažnju medija.

Opširnije...

   

Ecover je potvrdio svoje opredeljenje za čišćenje ‘bez surovosti‘ preuzimanjem zaštitnog znaka “Zeka koji skače”

Eco-friendly marka za čišćenje Ecover je dobila sertifikat od organizacije Cruelty Free International za sprovodjenje politike protiv testiranja svojih proizvoda na životinjama. To pokazuje opredeljenost ove kompanije prema čišćenju bez surovosti.

Opširnije...

   

Pevačica i kantautorka Krisi Hajnd je pozvala EU na okončanje uvoza i prodaje kozmetike testirane na životinjama u Evropi

krisi-hajnd_s“Sramno je da životinje nastavljaju da trpe bolne testove radi sredstava za lepotu i higijenu koji se prodaju u EU. Podržavam ECEAE i njihovu kampanju kako bi se Evropa jednom zauvek otarasila kozmetičkih proizvoda testiranih na životinjama. Apelujem na Komisiju da obezbedi da se u martu 2013 godine usvoji potpuna zabrana. Pozivam ljude u Evropi da mi se pridruže i potpišu peticiju i kažu NE surovoj kozmetici u Evropi.“

Opširnije...

   

Kampanja Reci NE surovoj kozmetici: u Briselu je predato gotovo četvrt miliona potpisa

petition-hand-inBritanska unija za aboliciju od vivisekcije (British Union for the Abolition of Vivisection, BUAV) je juče zajedno sa predstavnicima organizacija članica i posmatrača Evropske koalicije za ukidanje eksperimenata na životinjama (ECEAE) otpočela celodnevni događaj u Briselu povodom Kampanje Reci NE surovoj kozmetici/No Cruel Cosmetics Campaign.

Opširnije...

   

Strana 5 od 7

AddThis Social Bookmark Button

Login Form