utorak, 21. maj 2019.
   
Text Size

BUAV pokreće globalnu peticiju za okončanje prodaje majmuna sa Mauricijusa

noveprimOrganizacija BUAV je danas pokrenula globalnu AVAAZ peticiju kako bi uticajem na premijera Mauricijusa pokrenula zabranu uzgoja i izvoza primata za potrebe naučnih istraživanja.

Šokantni ekspoze BUAV-a početkom nedelje o zastrašujućem klanju hiljade majmuna, uključujući i trudne majmunice i mladunčad na uzgojnoj farmi kompanije Noveprim na Mauricijusu izazvao je veliko negodovanje u čitavom svetu i izuzetnu pažnju medija.

Zastrašujuće fotografije obelodanjuju mrtve majmune nagomilane na podu, bačene u kantu poput smeća. Stotine majmuna je zaklano na farmi, jer kako se smatra, neodgovarajući su za istraživačke laboratorije u inostranstvu.

Pogledajte video koji već ima preko 10000 pregleda, kao i galeriju fotografija. Upozoravamo vas da je sadržaj uznemirujuć.

Kompanija Noveprim je glavni izvoznik majmuna na tržišta Velike Britanije, Španije i SAD. Rad ove kompanija je odobrila Vladina kancelarija unutrašnjih poslova Velike Britanije za snabdevanje laboratorija majmunima u ovoj zemlji. Delimično je u svojini Covance Laboratories Ltd, globalne contract testing kompanije koja ima objekat za testiranje na životinjama u gradu Harogejtu u Velikoj Britaniji.

AVAAZ ima preko 16 miliona korisnika u čitavom svetu, gotovo  400,000 Facebook fanova i preko  370,000 pratilaca na Twitter-u, tako da je plan BUAV-a da dosegne veliki broj ljudi ovom kampanjom. Peticiju možete odmah potpisati OVDE.

Velika istraga koju je sprovela organizacija BUAV 2010. godine donela je zastrašujuće dokaze o surovosti i patnji u vezi sa zarobljavanjem i uzgajanjem divljih majmuna na Mauricijusu.

Pratite kampanju BUAV-a Sov Nou Zako (Save our Monkeys) campaign na za okončanje ove surove trgovine, pratite nas na Twitter nalogu @thebuav i lajkujte nas na našem FB profilu.


Izvor: BUAV launches global petition calling for an end to the Mauritius monkey trade

AddThis Social Bookmark Button

Login Form