nedelja, 19. maj 2019.
   
Text Size

Svetski dan zaštite oglednih životinja

lica sDanas je 24. april, Svetski dan zaštite oglednih životinja. U svetu se godišnje u eksperimentima ubije oko 150 miliona kičmenjaka, od toga 12 miliona u Evropi. U razvijenim evropskim zemljama postignut je napredak u zaštiti oglednih životinja. A kako je kod nas, 9 godina od stupanja na snagu Zakona o dobrobiti životinja?

Opširnije...

 

Holandska vlada planira da obustavi testiranje na životinjama do 2025.

misici sHolandska vlada planira da ukine testiranje bezbednosti hemikalija na životinjama do 2025. godine, kako je saopštio ministar poljoprivrede Martijn van Dam. Zacrtavanje ovog cilja dolazi nakon publikacije savetodavnog izveštaja koji je on naručio prošle godine, a koji je za cilj imao da osmisli plan za smanjivanje testiranja.

Opširnije...

   

Loš početak 2017. za zatočene primate

zatoceni primati sMožda nigde patnja životinje u zatočeništvu nije očiglednija nego kod naših najbližih primatskih rođaka. Ovo posebno važi za ekstremne slučajeve narušavanja dobrobiti i zlostavljanje kao što je ono u industriji naučnih eksperimenata na životinjama. Kažemo industriji, jer je u pitanju nadnacionalni, multi-milionski biznis razmožavanja i trgovine primatima namenjenim za oglede.

Opširnije...

   

Nedelja akcije protiv Botox-a od 18-23 jula u zemljama Evrope

mouse-in-a-bowl sEvropska koalicija za zabranu eksperimenata na životinjama (ECEAE), savez vodećih evropskih organizacija za zaštitu životinja, već petu godinu za redom širom Evrope organizuje Nedelju akcije da bi protestvovala protiv kontinuirane upotrebe miševa u surovim testovima trovanja botulinskim toksinom (poznatijem kao botoks).

Opširnije...

   

Džejn Gudal i Mobi apeluju na okončanje trgovine majmunima sa Mauricijusa

dr-jane-goodall-cfiDr Gudal je izrazila zabrinutost zbog surove eksploatacije majmuna sa Mauricijusu i pozvala ljude da kontaktiraju Ministarstvo turizma Mauricijusa, da bi se izvršio pritisak da se preduzmu koraci i okonča patnja majmuna. Svetski poznati muzičar i autor Mobi takođe se pre mesec dana priključio kampanji CFI „Spasite naše majmune“.

Opširnije...

   

Strana 1 od 7

AddThis Social Bookmark Button

Login Form