ponedeljak, 20. februar 2017.
   
Text Size

Nedelja akcije protiv Botox-a od 18-23 jula u zemljama Evrope

mouse-in-a-bowl sEvropska koalicija za zabranu eksperimenata na životinjama (ECEAE), savez vodećih evropskih organizacija za zaštitu životinja, već petu godinu za redom širom Evrope organizuje Nedelju akcije da bi protestvovala protiv kontinuirane upotrebe miševa u surovim testovima trovanja botulinskim toksinom (poznatijem kao botoks).

Opširnije...

 

Džejn Gudal i Mobi apeluju na okončanje trgovine majmunima sa Mauricijusa

dr-jane-goodall-cfiDr Gudal je izrazila zabrinutost zbog surove eksploatacije majmuna sa Mauricijusu i pozvala ljude da kontaktiraju Ministarstvo turizma Mauricijusa, da bi se izvršio pritisak da se preduzmu koraci i okonča patnja majmuna. Svetski poznati muzičar i autor Mobi takođe se pre mesec dana priključio kampanji CFI „Spasite naše majmune“.

Opširnije...

   

Počistimo surovost

pocisti surovostPočistimo surovost – naziv kampanje kojom je Evropska koalicija za zabranu eksperimenata na životinjama započela borbu za zabranu eksperimenata na životinjama u proizvodnji kućne hemije. Kampanja je započela danas, 27. jula, širom Evropske unije, i ujedinila organizacije za zaštitu životinja iz čitave Evrope.

Opširnije...

   

Botoks

Investigations Wickham-MiceIako javnost o korišćenju botoksa u kozmetičke svrhe ima najrazličitije stavove - od podsmeha do divljenja - retko razmišljamo o tome da su svaku turu botoksa hiljade laboratorijskih životinja platile životom. Industriji nije u interesu da to posebno ističe, potrošačima nije u interesu da opterećuju savest, pa ipak, to ne potire realnost.

Opširnije...

   

BUAV promenio naziv u Cruelty Free International

cf-logo sOd 1. juna 2015. ime organizacije "British Union for Abolition of Vivisection" - BUAV, korišćeno 117 godina, odlazi u istoriju. U skladu sa njihovim današnjim aktivnostima koje se odvijaju u čitavom svetu, promenili su naziv u Cruelty Free International.

Opširnije...

   

Strana 1 od 6

AddThis Social Bookmark Button

Login Form