petak, 28. april 2017.
   
Text Size

Mila

milaMila je maca sa posebnim potrebama. Njena prednja desna nožica je iščašena u ramenu i savijena u skočnom zglobu pa ne može pravilno da je koristi.

Opširnije...

 

Mališa, Aron i Maks

aron-max sU drugoj polovini maja meseca 2014. u periodu proglašene vanredne situacije zbog poplava koje su pogodile Srbiju bili smo angažovani oko informisanja javnosti i pomoći građanima koji su evakuisani u prihvatne centre sa ljubimcima.

Opširnije...

   

Marko i Žarko

zare-mareČisti i bez buva, nađeni su na mestu na koje nikako sami nisu mogli da stignu, niti bi ih majka tu ostavila. Još dve žrtve ljudskog sebičluka, tzv. ljubitelja, koji nije sterilisao svoju macu.

Opširnije...

 

Šarenkica

sarenkicaŠarenkica je živela na Banjičkom groblju. Ljudi koji takođe tamo žive kažu da je bila sasvim mala kada je u jednom napadu pasa izgubila deo zadnje leve noge.

Opširnije...

   

Vojka

vojkaŽivela je u prostoru ispod stepeništa na ulazu u Dom vojske Srbije, dve godine. Neko ju je ubacio kao mače. Živa zazidana u samom centru grada, okružena ljudima, a potpuno sama i izolovana.

Opširnije...

 

Lepi Jova, pas iz snova

lepi jova sDošao je u meteorološki park preko puta hrama Svetog Save na Vračaru, jednog toplog junskog dana 2011. godine. Veliki, lep, duge dlake, dostojanstven, nasmejan, podignute glave, laganog hoda kojim hodaju samo dominantni pripadnici svoje vrste, ma koja ona bila.

Opširnije...

   

Srećko

srecni-srecko_sU svakoj nesreći ima bar malo sreće. Srećkov život nije imao sjajan početak. Majušno biće našlo se samo u strogom centru grada u potrazi za majkom i u pokušaju da pređe ulicu Kneza Miloša udarila su ga kola.

Opširnije...

 

Malena

malenaIzbezumljeno je trčala gore-dole trotoarom i njušila asfalt, pa bi zastala, cvilela i gledala u daljinu. Kratko smo je posmatrale, a onda je pozvale, došla je.

Opširnije...

   

Lusi

lusi sLežala je pored kamene korpe za otpatke na stanici trole na Slaviji i nije se pomerala. Bio je jul mesec 2009. godine, bilo je toplo i njeno malo telo je bilo potpuno vrelo.

Opširnije...

 

Luna i Luci

LunaLuna i Luci prvi put su napuštene kada je njihov vlasnik prodao kuću u Lamartinovoj ulici da bi se na placu zidala nova i veća i odselio se u Barajevo, u kuću sa dvorištem. Ostale su na ulici.

Opširnije...

   

Strana 1 od 2

AddThis Social Bookmark Button

Login Form